Sådan opstår huller i tænderne og sådan bekæmpes de

on August 4, 2016

Huller i tænderne er et almindeligt tandproblem, som mange personer har oplevet en eller flere gange i livet. Huller i tænderne kræver behandling, så derfor håber den oplysende tandlæge fra Christianshavn at kunne mindske antallet af huller i tænderne ved at forklare om, hvordan huller i tændernes undgås.

Tænder

Hvordan opstår der hul i tanden?

Der opstår hul i tanden, hvis der har siddet bakterier og madrester for længe på tandens overflade. Bakterierne vil gradvist ætse sig gennem tandens forskellige lag, hvorefter selve hullet opstår. Huller i tænderne opstår gennem længere tid, så det er ikke altid muligt at mærke, om der er et hul på vej.

Undgå huller i tænderne

Det er muligt at undgå huller i tænderne, hvis tænderne rengøres grundigt og jævnligt. De almindelige retningslinjer for grundig tandpleje består af to gange daglig tandbørstning. Tandbørstningen bør foregå i mindst to minutter to gange om dagen, og i små og runde bevægelser, som renser alle mundens tænder og overflader. Til tandbørstningen bør der bruges tandpasta med et ordentligt indhold af fluor, da dette forebygger mod huller i tænderne. Brug tandtråd eller lignende mellem alle tænderne, da det især er her, der ophober sig bakterier. Med denne grundige tandrutine er der gode forudsætninger for at undgå huller i tænderne, men der er selvfølgelig stadig risiko for, at områder konsekvent overses, da tandrutinen netop bliver en rutine, der bare skal overstås. Tandlægen bør derfor besøges flere gange om året til regelmæssige tandeftersyn med henblik på at opdage begyndende huller i god tid. Ved tandtjek kan tandlægen se, om der er mangelfulde områder i tandrutinen og samtidigt behandle begyndende huller, hvis der er nogen. På den måde er det muligt at undgå, at der udvikles store huller i tænderne.

Sådan foregår behandlingen

Tandlægen sørger for at få fjernet det beskadigede tandvæv, så nedbrydningsprocessen ikke kan fortsætte og hullet ikke kan udvikle sig. Herefter vil hullet blive fyldt med en fyldning, så tanden bliver hel igen. Behandlingen kan lyde skræmmende, men det er heldigvis muligt at blive behandlet hos en smertefri tandlæge på Amagerså behandlingen kan udføres uden svie og smerte. Selvom behandlingen er smertefri, anbefales det dog, at man prøver at undgå huller i tænderne. Det er muligt at bekæmpe huller i tænderne, hvis tandlægen og patienten arbejder sammen i kampen om at bekæmpe huller i tænderne.

Tandlægerne No. 68 ApS

Amagerbrogade 68

2300 København S

Tlf: 32 54 56 74


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *