Pas på dine tænder med behandling af paradentose

on July 7, 2018

Paradentose

 

Paradentose er en meget alvorlig tandsygdom. Sygdommen gør dine tænder løse, og lider du af paradentose, er der derfor risiko for, at dine tænder falder ud.

Heldigvis findes der gode muligheder for at behandle paradentose. Hos en kompetent tandlæge i Frederiksværk kan du få paradentosebehandling, som sikrer, at dine tænder bliver siddende i munden mange år endnu.

Hvorfor får man paradentose?

Alle tilfælde har paradentose starter med tandkødsbetændelse. Betændelse i tandkødet opstår, når bakterier uhindret har siddet på tandkødet og på tandkødsranden over længere tid, hvorfra de er trukket ind i tandkødet.

Du kan kende tandkødsbetændelse på hævet, ømt og rødt tandkød, der let begynder at bløde ved tandbørstning. Tandkødsbetændelse er let at behandle; det kræver blot grundig tandbørstning og brug af tandtråd. Hvis ikke tandkødsbetændelse behandles i tide, er der risiko for, at bakterierne i tandkødet trænger ind i knoglevævet. Her nedbryder bakterierne det væv og de fibre, der holder tænderne fast i kæbeknoglen, og det er således denne proces, der ultimativt får tænderne til at falde ud.

En markant forskel på tandkødsbetændelse og paradentose er, at tandkødsbetændelse er nemt at få øje på, mens paradentose tit og ofte først viser sig, når tilstanden er fremskreden.

Paradentosebehandling – sikrer at dine tænder bliver siddende

Har du fået konstateret paradentose, er det ikke ensbetydende med, at dine tænder vil blive løse og falde ud. For ved hjælp af effektiv paradentosebehandling kan din tandlæge sikre, at dine tænder bliver siddende, så du beholder et flot og funktionelt tandsæt.

Forudsætningen for, at dine tænder bliver siddende, er, at bakterierne i og omkring kæbeknoglen fjernes. Dette kan gøres på to måder:

  1. Almindelig paradentosebehandling

Vurderer din tandlæge på baggrund af dine tandkødslommers dybde, at din paradentose kan behandles med almindelig paradentosebehandling, vil dine tandkødslommer blive renset i dybden. Dette sker ved hjælp af håndinstrumenter, der fjerner bakterier og udglatter dine tænders rødder. En sådan udglatning kaldes også en tandrodsrensning.

Dette kan i mange tilfælde afhjælpe paradentose, men for at undgå at tandsygdommen vender tilbage, er det vigtigt, at du har en god mundhygiejne. Det opnår du med god, grundig og korrekt tandbørstning samt brug af tandtråd.

  1. Paradentoseoperation

Er din paradentose meget fremskreden og dine tandkødslommer altså dybe, kan en paradentoseoperation være nødvendig for at fjerne alle bakterier. Under en sådan operation løfter tandlægen tandkødet forsigtigt op, så tandkødet og tandrødderne kan renses så godt så muligt. En paradentoseoperation er altså et kirurgisk indgreb, og også efter denne behandling er en god mundhygiejne alfa og omega.


Smilklinikken
Strandgade 24
3300
Frederiksværk
47720370

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *