Hold dine tænder sunde og raske

on February 28, 2015

Tandpleje er en essentiel del af dit generalle helbred og god mundhygiejne er virkelig vigtigt for dit velbefindende. Tandpine er en af de mest almindelige sundheds problemer i mange lande og det skal der gøres noget ved. En ubalanceret diet, dårlige tandbørstnings vaner og negligeret tandlæge besøg kan i sidste ende betyde at du vil få problemer med dit tandsæt. Husk på at de tænder du har nu, skal holde hele livet igennem og for det ikke skal være løgn kan tandproblemer undgås ved hjælp af sund fornuft. Her er nogle små tips til hvordan man kan holde munden sund og rask.

En god tandbørste er det første skridt mod god mundhygiejne. Hvis du både har en manuel og en elektrisktandbørste er det bedst, da de renser to forskellige områder af tænderne. Den manuelle tandbørste renser primært rundt om tanden, altså tandkødet, og den elektriske er bedre til at vaske selve tanden. Derfor burde man overveje at købe en af hver.

Selvom man har købt de rette tandbørster kan der stadig opstå mundhygiejne problemer. Det kan være fordi din tandbørstnings teknik ikke er tilstrækelig. Husk at du skal børste tænderne på alle leder og kanter. Hvis du gerne vil have en bedre ånde kan du prøve at vaske din tunge hvergang du vasker dine tænder. Din tunge kan nemlig indholde baktiere og andre rester, hvis man ikke vasker den grundigt.

Mange har sikkert været til tandlægen og fået at vide at man skal huske og bruge tandtråd. Svaret er somregel ”ja ja, det skal jeg nok”, men det er faktisk en essentiel del af at have en sund mund. Grunden til at dette er fordi at tandbørsten somregel ikke kan nå helt ind til alt skidtet. Derfor er det i visse tilfælde nødvendigt at bruge tandtråd.

Rygning er også en faktor der spiller ind når man skal holde sin mund sund og rask. Rygere har en tendens til at have en usunder mund end ikke-rygere. Så rygning er ikke kun dårligt for dine lunger, men også din mundhygiejne og dermed hele dit velbefindende.

Studier har forslået at der er en sammenhæng mellem en dårlig mundhygiejne og general dårligt velbefindende. Derfor skal man virkelig være opmærksom på at man behandler sine tænder ordenligt. Hvis du følger rådende ovenover skulle du meget gerne være på vej til en sund mundhygiejne.

Tandlægerne Nørregade 19

Nørregade 19
9000 Aalborg

Tlf: 98 12 19 72


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *