Fordele ved den elektriske tandbørste

on April 30, 2015

Rigtig mange oplever at have isninger i tænderne, fordi deres tandkød er blevet skubbet op.  I den forbindelse har de seneste års forskning vist, den normale manuelle tandbørste kan være årsagen til, at man har følsomt tandkød. Lider du af isninger i tænderne, kan det derfor være en god idé at skifte den gamle manuelle tandbørste ud med en elektrisk tandbørste. Dog er dette ikke den eneste fordel ved den elektriske tandbørste. I samarbejde med den anerkendte tandlæge beliggende i København V ved navn Enghavetandklinik, vil vi derfor tale mere om, hvilke fordele der er ved en elektrisk tandbørste.
elektronisk tandbørste

Rene tænder
Først og fremmest giver elektriske tandbørster bedre resultater end den almindelige manuelle tandbørste. Med andre ord betyder det, at du får renere tænder ved brug af en elektrisk tandbørste uden at skulle gøre en ekstra indsats. Rent faktisk er det klinisk bevist, at en elektrisk tandbørste fjerne op til 70 procent mere plak end en almindelig tandbørste. Dette skyldes først og fremmest af tandbørstehovedet bevæger sig i meget små og hurtigere bevægelser – meget hurtigere end man selv har mulighed for ved brug af en manuel tandbørste. Dette medfører ligeledes, at der er mulighed for at have et langt mindre tandbørstehovede. Det betyder, at du ved brug af en elektrisk tandbørste har bedre mulighed for at nå rundt til alle din tænder – også de bagerste hjørne – eller visdomstænder. Ved brug af en elektrisk tandbørste, er der således større sandsynlighed for, at du kan vedligeholde en sund og stærk mundhygiejne. På den måde kan du undgå huller i tænderne, tandkødssygdomme samt andre tandproblemer.

Følsomt tandkød
Har man følsomt tandkød, og lider man derfor ofte at isninger i tænderne, kan det som beskrevet indledningsvist, være en rigtig god investering at købe en elektrisk tandbørste. Dette skyldes, at der er større sandsynlighed for at en elektrisk tandbørste er mere blid ved tandkødet, fordi du ikke selv skal bruge kræfter ved tandbørstningen. Derudover børster en elektrisk tandbørste automatisk i runde bevægelser, hvilket mindsker risikoen for at dit tandkød skubbes op og herved blotter tandhalsene, hvilket er en typisk årsag til isninger i tænderne.
Der er således store fordele ved at anvende en elektrisk tandbørste. Der er flere forskellige varianter på markedet, som du vil have mulighed for at købe i de fleste supermarkeder. Derudover sælger stort set alle tandlæger landet over også elektriske tandbørster – det betyder med andre ord, at hvad end din lokale tandlæge ligger på Vesterbro i København, i Århus, i Odense osv. vil du have mulighed for at købe den helt rigtige tandbørste med råd og vejledning fra en professionel tandlæge.

 

Enghavetandklinik
Enghavevej 61
1674 København V
Tlf.: 33220435


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *