3 råd mod snorken

on December 16, 2017

Snorken er en udbredt lidelse blandt danskerne, men der findes mange forskellige grader af snorken, hvoraf kun nogle har helbredsmæssige konsekvenser. Snorken betyder ikke altid, at man har et søvnproblem, men hvis man oplever daglige symptomer som fx træthed, hovedpine og koncentrationsbesvær, så kan det være en god idé, at få undersøgt situationen nærmere. Voldsom og højlydt snorken kan være tegn på, at man har søvnapnø. Denne tilstand betyder kort sagt, at ens vejrtrækning ikke er regelmæssig, når man sover, og man kan derfor have brug for hjælp, hvis det er tilfældet. Søvnapnø behandlinger foregår oftest ved hjælp af en snorkeskinne, som man kan få speciallavet hos sin tandlæge. Nedenfor giver vi dig tre råd, hvis du snorker om natten, og ikke rigtig ved, om du skal gøre noget ved det, eller ej. Er du nysgerrig? Så læs med.

Råd mod snorken

Tal med din partner

I forbindelse med vejrtrækningsproblemer og snorken i nattetimerne, så er det helt grundlæggende, at du tager en snak med din partner, før du foretager dig noget. Din partner er den person, som af gode grunde kender din søvnrytme bedst af alle mennesker. Derfor kan han eller hun også vurdere, hvordan din søvnrytme er, og dermed hvor alvorlig dine vejrtrækningsproblemer er. Med andre ord; hvor højt du snorker og hvor uregelmæssig din vejrtrækning er. Du kan af gode grunde ikke selv vurdere, hvordan din egen søvnrytme er. Det du dog kan vurdere er, hvordan du har det efter en nats søvn og, hvordan din dag er efter en nats søvn. De klassiske symptomer på søvnapnø er træthed, koncentrationsbesvær og hovedpine. Hvis du døjer med nogle af disse, bør du kontakte din læge og få uddybet problemet.

Kontakt din læge

Du kan både vælge at kontakte en læge eller en tandlæge. I de fleste tilfælde kan det være fordelagtigt først at tage kontakt til din læge, og få en snak med ham eller hende. Lægen er den person, som kan give en overordnet vurdering på din situation og derefter sende dig videre til en specialist, eller en tandlæge, hvis der er behov for det.

Bliv behandlet

Inden du vælger at blive behandlet, så sørg for at tage din partner med til lægen. På den måde kan hun eller han beskrive dine specifikke søvnrytme til lægen og du kan beskrive de symptomer, som plager dig om dagen. Dette vil være en stor hjælp for lægen, når han skal afgøre, om der tale om et reelt problem, eller blot en helt almindelig snorken, som rigtig mange har.  Der er flere måder, at stoppe en snorken på, men den mest almindelige vil være ved at få lavet en snorkeskinne, som gør, at dine vejrtrækning bliver mere regelmæssig. Held og lykke.

Søvnlab
Vester Voldgade 86
1552 København V
78 77 16 45


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *